www.rosanasmussen.nl

Update #11. Album release hand in hand met tour

Op internet lijkt het rustig bij Rosan, maar dat is slechts schijn. Achter de schermen is het drukker dan ooit tevoren. Zowel in mijn hoofd als in de agenda vind je een hele hoop ideeën, plannen en deadlines. Want ik ben sinds mijn terugkomst uit Afrika hard aan het werk om mij voor te bereiden op de release van mijn debuutalbum. De wijze waarop ik het album ga uitbrengen wordt opvallend en ik geef jullie de kans om mee te komen in de sfeer van mijn reis. Ik stel hiervoor mijn organisatorische vaardigheden op de proef!

Wat gaat er gebeuren?

Ik organiseer een tour die de release van het album zal gaan bekronen. De tour ‘Rosan brings Africa’ betekent dat ik mijn bandleden uit Afrika laat overvliegen om het Nederlandse publiek mee te nemen in het gevoel dat mijn debuutalbum uitstraalt. De tour duurt twee weken, we treden op door het hele land en tijdens de optredens presenteren we mijn debuutalbum in levende lijve. De tickets voor de tour kun je vooraf kopen via deze site onder het kopje SHOWS. In deze lijst van tourdata vind je de linkjes naar de ticketverkoop per optreden. Maar goed, dat was even praktische informatie zodat jullie mij in het echt kunnen gaan zien, nu weer terug naar mijn verhaal.

Om de best passende bandleden te vinden had ik audities georganiseerd. Twee middagen zat ik in de oefenruimte met een hele hoop drummers uit heel Europa. Ik zocht een drummer voor de tour, maar daarnaast ook één voor mijn vaste band in Nederland, zodat ik niet voor elk optreden muzikanten vanuit Afrika hoef te laten overvliegen. Voor beide gelegenheden heb ik een drummer gevonden!

De band voor de tour bestaat uit:

Betty Pietersz (Aruba): zang
Matchume Zango (Mozambique): timbila, mbira, percussie, zang
Thapelo Motshegwe (Zuid-Afrika): toetsen
Djibra Mussa (Mozambique): drums
En Rosan Asmussen…: de bassiste en de oprichter van de band. Ik zing in mijn eigen taal; het Rosan’s.

De bandleden voor de vaste band ga ik op een later moment onthullen.

Ondertussen treed ik op als solo act met mijn stem, bas, loopstation en Afrikaanse percussie. Op deze manier probeer ik genoeg geld te verzamelen voor het uitbrengen van het album. Ik zit geregeld met andere bassisten uit het Nederlands werkveld om te werken aan mijn skills.
Op dit moment wordt het album onder handen genomen in de (Blaisdell) studio zodat hij zélfs via een autoradio goed klinkt! Daarna wordt het album geperst en uiteindelijk vlak voor de tour uitgebracht, zowel fysiek als via Itunes, Spotify etc.

So stay tuned 😊

TEASER Rosan Brings Africa NL Tour 2017

LIVE-FRAGMENTEN

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 www.rosanasmussen.nl

Thema door Anders Norén