www.rosanasmussen.nl

Update #12. Wat gebeurde er allemaal in 2017?!


Wow, wat is er ontzettend veel gebeurd in één jaar tijd! Rosan Brings Africa kwam uit de grond en knalde ook meteen de lucht in. Er is een boodschap ontstaan om de wereld in de brengen en 2017 is de aftrap geweest.

Maar hoe is het allemaal gegaan, en waarom?

Mijn Afrikaanse verhaal, vertolkt in een muziekverpakking, is gebaseerd op de reis die mij naar Afrika leidde. Wát het precies is dat mij naar Afrika trok, dát blijft nog een beetje een raadsel. Maar ik weet wel dat er een brede glimlach op mijn gezicht verschijnt als ik de muziek afkomstig uit dit werelddeel hoor of speel. Het is authentiek en puur, het raakte me.

Tijdens deze opnames werd ik liefdevol opgevangen door de familie Zango; een dertien-koppige familie. Voor eten, rust of gezelligheid was ik bij alle familieleden welkom. Ze wonen allemaal dichtbij elkaar in het dorpje Patrice Lumumba, waar stroom niet vanzelfsprekend is en de geur van brandende pinda’s en cashewnoten je tegemoet komt. De natuur heeft daar nog zichtbaar de overmacht. Extreme hitte en tropische stormen bepalen de situatie in het dorpje.

Bij terugkomst in Nederland smaakte het verhaal naar meer. Ik besloot na skype-gesprekken met Matchume een tour te gaan organiseren waarin ik mijn debuutalbum officieel zou gaan uitbrengen; de ‘Rosan Brings Africa-tour’. Met als doel de luisteraar te inspireren neem ik het publiek mee in de inheems Afrikaanse sferen. Speciaal voor de RBA-tour kwamen er muzikanten vanuit Mozambique overvliegen. In levende lijve hebben zij samen met mij het gevoel van de Afrikaanse energie over weten te brengen op de toeschouwers. Muziek vanuit de tenen gebaseerd op de belevenissen die ik tijdens mijn reis door Afrika heb beleefd.

Met mijn vriend en maatje Pablo en een fantastische crew van 9 man hebben we deze hele tour kunnen waarmaken; 10 optredens door het hele land binnen twee weken. De tour bleek een groot succes en de plannen voor 2018…. 😉 …die staan de springen in hun stijgers!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 www.rosanasmussen.nl

Thema door Anders Norén