www.rosanasmussen.nl

Aangekomen in Peru!

Vertrek: 11-06-2019 ’s morgens
Aankomst Huancayo: 12-06-2019 ’s avonds laat
Reis: Schiphol – Madrid – Lima – Huancayo
Reisduur: 32 uur
Tijdverschil: in Peru is het 7 uur eerder
Seizoen: in peru is het winter (van 22 juni – 22 september)
hoogte: Huancayo ligt op 3300 meter, mijn verblijf ligt rond de 3600 meter

 

In Nederland heb ik mijn basgitaar weer uit elkaar geschroefd voor vertrek naar Peru. Op deze manier is de basgitaar minder kwetsbaar en vooral goedkoper te vervoeren, goeie tip voor de reizende muzikanten onder ons.

Maar goed! Vanuit Schiphol naar Madrid en vanuit Madrid de Atlantische ocean over naar Lima. Vanuit Lima zal ik nu eerst de hooggebergten van de Andes in trekken. Want natuurlijk heb ik thuis al een beetje onderzoek gedaan naar de muzieksoorten in Peru die ik in levende lijve wil gaan meemaken.

In de omgeving van Huancayo is de muziekstijl Huayno bekend en wordt deze in de omgeving veel gespeeld en vooral in combinatie met dans! De huayno is namelijk de belangrijkste Peruaanse Incadans. Voordat ik hier verder in duik zal ik eerst als solo-act gaan optreden tijdens een grote bruiloft in Huancayo. Op deze manier promoot ik mijzelf en weten de lokale bewoners wat ik in huis heb. Dit is het begin van de tour. Op zo’n bruiloft zijn de tradities namelijk op z’n puurst te beleven. In een grote kring wordt er rondom de gestapelde kratten bier gedanst en eren ze het eten door het al dansend door de zaal te presenteren. Klinkt misschien een beetje gek maar hier in Peru is dit een belangrijke traditie is mij verteld. En daarbij is de muziek van onmisbaar belang als katalysator van de dans.

Natuurlijk heeft de lange reis, het tijdsverschil van 7 uur en de hoogte er wel ingehakt dus zal ik dezer dagen naast het vele oefenen ook de tijd moeten nemen om te acclimatiseren. Tot nu toe gaat het nog prima met mij en is er nog geen hoogteziekte geconstateerd 😉

Na het optreden zaterdag zal ik jullie vertellen over de avonturen die ik dan heb beleefd!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 www.rosanasmussen.nl

Thema door Anders Norén